2005-04-09

Zdánlivě neslučitelné

(recenze na neuskutečněný koncert kapely X ve městě Y)

Co může mít společného Pavel Fajt a Pluto, Oswald Schneider, Krásné Nové Stroje, Terry Gilliam a jeho Ztracen v La Manche, nebo třeba Zuby Nehty v dobách své největší slávy?

Jednoduché...

Zklamání fanoušků z toho, že to či ono umělecké uskupení nepřijede na anouncované vystoupení. Naposledy to byl (vlastně spíš nebyl) Oswald Schneider, konkrétně 5. dubna v ostravském Boomerangu. Jeli jsme z Rožnova pod Radhoštěm do Ostravy v podstatě jen kvůli jejich večernímu vystoupení.
Nebo Gilliamův Ztracen v La Manche, na které jsme se stejným výsledkem jeli do kina až do Kopřivnice. Neskutečně smolný film. :)
Podobně Krásné Nové Stroje byly/nebyly poslední srpnový víkend roku 2002 na Eurotrialogu v Mikulově. Dá se říct, že jsem tam jel hlavně na ně. Pluto tam pro změnu přijelo kompletní, ale noční průtrž mračen celý zbytek festivalu uťala. Jestli si vzpomínám dobře, tak KNS měly stejně ten večer hrát až jako poslední...
A konečně, v listopadu roku 1996 v rámci 8x Rock na Musilce v Brně měly být hlavní hvězdou večera Zuby Nehty. Tehdy ještě byl svět jiný, takže moji „oblíbenci“ Tatabojs dělali holkám ze Zubů Nehtů pouhé předskokany. Místo nemocných ZN však vystoupil Oswald Schneider. A jejich jediné vystoupení mi stačilo, abych si je oblíbil natolik, že jsem je vnutil i okruhu mých kamarádů.

"Všechno zlé je k něčemu dobré," pomyslím si. A nebo taky: "Kruh se uzavřel."

Aby tak ještě Oswaldi neukončili činnost tak jako Pluto nebo ZN...

Žádné komentáře: