2007-05-11

Being Bruce Willis

Znáte server AICN?

To je něco jako NMM, až na to, že je to americký server, má dost svérázný design a není fixovaný na indie a elektronickou hudbu, ale na akční a béčkové (převážně) filmy. Podobně jako u NMM jsou ovšem čtenáři AICN banda geeků, kteří si zuřivě nadávají v diskuzích za články kvůli tomu, že někteří mají rádi Star Wars a jiní Pána prstenů. Prostě taková internetová klasika - do sebe uzavřená sekta.

Až do nedávna byl největším úspěchem AICN korespondenční rozhovor s jistým Peterem Jacksonem v roce 1998, kde se řešily tak žhavé otázky, jako například jestli budou mít elfové špičaté uši a jestli bude Gandalfa opravdu hrát Sean Connery. (Originál zřejmě zmizel při předělávání webu, tady je kopie.)

Tím se potenciál AICN na dlouhou dobu vyčerpal, ale teď se zdá, že s něho začíná stávat dost neobvyklý propagační nástroj.

Koncem minulého roku vyšla podobná série korespondenčních rozhovorů se Sylvesterem Stallonem a docela mě překvapilo, jak poctivě Stallone na všechny ty dotazy odpovídal (no jo, když si chce člověk zachránit kariéru filmem Rocky Balboa, tak nesmí nic podcenit =), ale to bylo v podstatě totéž, co se pravidelně koná na iDnesu - jen tam obvykle nebývá Stallone. =)

Minulý týden přišlo ještě něco lepšího. V diskuzi k filmu Die Hard 4 se objevil komentář nějakého Waltera B, že jako člověk, který na filmu pracoval, by k tomu taky něco napsal. Koneckonců tam prý hrál hlavní roli. Pochopitelně v diskuzi následoval podezřívavý výslech - copak by Willis dělal tolik pravopisných chyb a dokonce postavě Johna McClanea vytrvale říkal "MaFuckin'Clane"? No, co byste řekli tomuhle? =)

Ale co je to sakra za svět, kde se herecké hvězdy v rámci propagace klidně vmísí mezi své zuřivě diskutující fanoušky? Co přijde příště? Mirek Topolánek debatující pod krycím jménem Talman na iDnesu? =)

Žádné komentáře: