2010-07-28

Hvězda z Wikipedie

Zdá se, že vlna tzv. nigerijských mailů v posledních měsících trochu zeslábla, ale na internetu už se rýsuje nová hrozba – levní fotbalisté z Wikipedie.

Polský fotbalový klub Zagłębie Lubin dostal od jakéhosi manažera nabídku, že by mohli jako volného hráče bez smlouvy získat guinejského reprezentanta jménem Sonny Doumbouya. Podle (přiloženého?) profilu na Wikipedii působil třeba v USA a v Chorvatsku, a tak ho Lubin pozval na nezávazné testy a postavil ho do přáteláku s Borussii Dortmund. Doumbouya ovšem předvedl takový výkon, že ho už po poločase vystřídali s tím, že o někoho takového nemají zájem.

Těžko říct, jestli se v jeho případě jedná jen o náhlý pokles formy nebo něco vážnějšího, protože když se podíváte na Wikipedii, tak tam o jeho profil zuří už delší dobu lítý boj. Zdá, že některé uvedené informace jsou „poněkud nadsazené“ a jiné „nepřesné“ a dají se od sebě jen těžko rozlišit - zvlášť když jeho údajné bývalé kluby nemají pořádné stránky nebo se o Doumbouyovi raději nikde nezmiňují.

Každopádně to vypadá, že Doumbouya zkusí štěstí zase někde jinde – třeba pod svým druhým jménem Sony Latige. A asi to tentokrát nebude v Polsku, kde se už dostatečně proslavil, takže doufám, že jsou české kluby ve střehu. =)

(zdroj: Sport.pl)

Žádné komentáře: