2008-12-21

Made in Australia

Tak se mi zdá, že se už poměrně dlouho v našich médiích neobjevila žádná zpráva o českých hudebních úspěších v zahraničí, tak možná by se dalo použít tohle:

Lenka

Lenka (born Lenka Kripac in 1978) is an Australian television actress turned ensemble musician with Decoder Ring, turned solo singer-songwriter, most famous worldwide for her song "The Show" (...) Her father immigrated to Australia from Czechoslovakia (last name correctly written Křipač) and her mother is Australian.

Ne že by mě to na první poslech nějak výrazně hudebně zasáhlo, ale když jde o pozvednutí národního sebevědomí, tak je třeba přimhouřit oči. ;) No a taky jsem zvědav, jak jí půjde to dobývání USA. Na to, že tvrdí, že nikdy nechtěla být hvězda, má až podezřele profesionálně upravený myspace profil (teda až na to ořezávání komentářů =), ale těžko říct, jestli to bude stačit...

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

od teho sebeuvedomovani tu mame teho landu ni?

Vít Čondák řekl(a)...

No máme, ale u Landy to nevypadá, že se by se své misijní aktivity pokusil rozšířit i za oceán. (Ještě se rozhoduju, jestli je to v jeho případě smůla nebo štěstí...)