2006-08-04

Televizní humor na pokračování

Causa Paskvil se (překvapivě) pořád ještě vyvíjí - tentokrát v Reflexu v článku Jana Potůčka.

Stojí zato si ho přečíst celý, ale nejlepší pasáž vybírám:

    Pravdou je, že dávno před tím, než se autoři Paskvilu dozvěděli o vynuceném konci, začalo zmiňované centrum uvažovat o jiném hudebním pořadu. Připravuje ho skupina okolo moderátora Pavla Anděla a ve vysílání by se měl objevit už v září. Na rozdíl od Paskvilu, který v podstatě nahradí, dostane lepší vysílací čas a nebude čtrnáctideníkem, ale klasickým týdeníkem.
    (...)
    Nový pořad se podle něj [Hubače] zaměří na širší cílovou skupinu, nebude jenom o alternativě. Vznikne přeformátováním jiného hudebního pořadu, Poprask, a ponese název Music blok.


Ehm... cože?!

Cože to ČT zatím odpovídala na dotazy?

    ...s podobným tipem pořadu se budete na obrazovce ČT setkávat i v budoucnu.


Teď ale čtu, že nový pořad, který Paskvil nahradí, vznikne "přeformátováním pořadu Poprask". Já sice nepracuju v televizi, takže možná dobře nerozumím televiznímu slangu, ale já si z toho odnáším informaci, že Poprask bude nahrazen pořadem Music blok (mimochodem už samotné jméno mě zrovna nenaplňuje nadšením) a Paskvil bude zrušen bez náhrady.

Tak to bychom měli.

4 komentáře:

olivia řekl(a)...

taky jsem se nestačila divit. jen jsem si znechuceně říkala, že Anděl už ovládne úplně všechno a ještě to drze přiznává :-/

Vít Čondák řekl(a)...

Tak ovládání by mi až tak nevadilo (koneckonců teď tomu vládne Hubač =), ale otázkou je, kdo tam bude dělat dramaturga.

Při vší úctě si totiž neumím představit, jak Anděl nebo Markéta B.-T. zařazují do pořadu třeba nějakou nezávislou elektroniku, když v Noci s Andělem bývají v tomhle směru nejodvážnější s Tata Bojs nebo Davidem Bowiem. To takhle nějaký bigít nebo balkánská dechovka... =)

Anonymní řekl(a)...

s podobným typem

Vít Čondák řekl(a)...

>Anonymous: Je to citát, takže schválně ponechávám původní pravopis, který používají zaměstnanci ČT. Asi nová norma. =)