2006-07-14

Mediální paskvil ještě jednou

Abych to tu měl pěkně kompletní, tak musím zmínit i to, že se dneska na BListech objevil rozhovor s "Paskvil crew" a taky článek o korespondenci s ČT. Bohumil Kartous byl sice vytrvalejší než já, ale o moc víc toho z ČT nevydoloval - tedy kromě informace, že práce PR oddělení ČT je založena na práci s clipboardem. Ten text je mi opravdu dost povědomý... =)

    Od podzimu už diváci pořad Paskvil neuvidí, protože se Centrum dramatické, divadelní a hudební tvorby rozhodlo pro dramaturgickou změnu, nicméně s podobným tipem (sic, správně česky je "typem", pozn. red. ) pořadu se budete na obrazovce ČT setkávat i v budoucnu.


Rozhovor je docela zajímavý pohled dovnitř ČT a myslím, že vůbec pěkně ilustruje nadšenecké podmínky, v jakých se v ČR vyrábí většina podobných projektů. Připomnělo mi to pár drobností, které kdysi někde zmínil Bedřich Ludvík (jinak dramaturg ČT). Když připravoval své autorské dokumentární seriály Rozhlédni se, člověče, Paměť stromů a Zpět k pramenům, tak si na natáčení musel vzít dovolenou a když se poslední seriál konečně dostal do vysílání, tak mu programové oddělení v polovině změnilo vysílací čas. Autor s tím už samozřejmě nemohl nic udělat a to je přitom dlouholetým zaměstnancem ČT. Z toho je možné si udělat obrázek, kolik toho může vlivnit redakce Paskvilu...

Žádné komentáře: