2006-08-02

Festival pořádaný s láskou

Colours máme za sebou (což bohužel zatím nemůžu říct o tradičním reportu - ale určitě bude =), ale ještě máme před sebou Love Planet, a tak jsem se v rámci váhání, jestli ano nebo ne, pustil do zkoumání festivalového webu.
A co to nevidím - profil Hooverphonic. (dnešní kopie)

Hooverphonic hrají už osm let ve stejné sestavě – skladatel a producent Alex Callier na basu, je hlavním hnací silou, společně s kytaristou Raymonem Geertsem. Oba pocházejí z městečka Sint-Niklaas. V roce 1997 se k nim ve věku pouhých 17 let připojil Geike Arnaert, který propůjčil skupině svůj hlas.

No, není to zrovna žurnalistická perla. První věta je nepřirozeně šroubovaná, je tam chyba v interpunkci a navíc mi z té formulace není jasné, koho vlastně autor považuje za členy té "stejné sestavy". Taky výpočet těch osmi let trochu hapruje, ale nejvíc mi vadí, že jsem se z textu nedověděl, kdy Geike podstoupila tu operaci?!

To je TAK pěkné, když propagační text na web přeloží někdo, kdo o skupině vůbec nic neví. =)

Zaprvé bych čekal, že to po studentech na překladatelské brigádě ještě někdo zodpovědný projde a zkontroluje, jestli tam nepíšou úplné nesmysly, ale zadruhé tam je i fotka, takže i naprostý hudební ignorant si mohl všimnout, že tady něco nesedí. (Ledaže by považoval jednoho z členů za transvestitu? =) Nevšimnul si nikdo.

Prostě je vidět, že tenhle festival pořádají hudební fanoušci, kteří mají k vystupujícím interpretům vztah, a to je asi ta nejlepší pozvánka. =)

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Me zas zaujalo, ze na vsech plakatech a reklamach v casopisech zvou na Priesnitz.

Anonymní řekl(a)...

A uvidíme se na Support Lesbians na Semtex Culture, na které lákají tiskové reklamy? :-)

Vít Čondák řekl(a)...

No ty překlepy taky nejsou zrovna dobrá vizitka, ale to jsem přece jenom ochoten tolerovat, protože to se může stát každému, ale tyhle transsexuální operace jsou už trochu moc. Snad na oplátku taky pozvou Alici Cooperovou nebo Marilyn Mansonovou. =)