2005-08-08

"Skandál! Vrací se cenzura!"

Připadá mi docela vtipné, když se na iDnesu dočtu, že Televize zakázala klip hanící SuperStar a uvnitř se pak píše, že ta televize je Óčko.
Za prvé je prima (TM =), že iDnes píše vlastně o "své" televizi. Za druhé jsem ten klip už myslím někde viděl a byl bych přísahal, že to "někde" bylo (i) TV Óčko. Takže to ještě do minulého týdne nevadilo?
Takhle nějak si představuju neplacenou reklamu. =)

Kromě toho bych ji ještě přisadil, že Supercroo(o...o? =) se v té kampani vezou taky, protože mi to celé od počátku připadá jako pokus, jak získat publicitu, který ale zřejmě docela dobře funguje. Pokud to navážení navíc myslí "upřímě" (dvojitý pop-kulturní odkaz =), tak je to (z mojeho pohledu) možná ještě horší. Něco jako Troškovy vtipy v Kameňáku na adresu Spáčilové a následně Baldýnského. Nebo Oasis versus kdokoliv další. Nebo Prodigy versus ... No prostě co se vůbec divím - "diss" má prostě tradici a v médiích to spolehlivě funguje.

Příhodný citát pro tento okamžik:

"Čágo Bélo šílenci" zdraví nás od srdce,
Myslim,že ji vezmu útokem s ovladačem v ruce


EDIT
Z diskuze na iDnesu:
Vážení diskutující (Balvín, mail, 08.08.2005 14:31 )
Většina z Vás se vyjadřuje k tzv.zákazu jednoho klipu, ale asi jste si nevšimli, že zmiňovaný klip se na Óčku normálně hraje, je již 6 týden v hitparádě Óčka a samozřejmě se hraje v hip hopovém pořadu. Na Óčku je kromě hudebního dramaturgra René Hniličky i řada dalších hudebních redaktorů, kteří klip do svých pořadů zařadili a tak ho vysíláme. Kdo používáte výraz "cenzura", asi nevíte, že by muselo jít o centrální příkaz, aby se tento klip neobjevoval na naší obrazovce. A tomu tak rozhodně není! A Vy, přispěvateli pod názvem Xaver01, zkuste být tak odvážný, podepište se a přijďte se k nám do Óčka podívat. Rádi Vás naší malou, skromnou, 24 hodin denně vysílající televizí, provedeme, ukážeme Vám zářivky ve studiu i počítačové vybavení.Hezký den všem.


Pořád mi ale není jasné, kde se taková zpráva vzala a jak se dostala do médií (média? =)

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Odkud? 5. srpna ve tři odpoledne to přišlo jako tiskovka z české pobočky EMI :). JB

Vít Čondák řekl(a)...

Aha, to souhlasí. =) To by dokonale zapadalo do té teorie "aféra za každou cenu".