2005-08-16

Když se dva perou, Hollywood se směje

Není to tak dávno, co Juraj Jakubisko oznámil, že se chystá natočit "pravdivý příběh čachtické paní". Ve všech diskuzích u článků se téměř okamžitě objevily komentáře, že je to od něho sprosté, když je přece široce známo, že Čachtickou paní chce už několik let točit Troška. Jenomže pokud si vzpomínám, tak Troška si stěžoval, že to musel zrušit, protože zahraniční producenti mu z toho prý chtěli udělat Xenu. A tak se přes noviny pošťuchovali, ale nic netočili.

Jenomže teď tenhle česko-slovenský souboj můžeme odložit ad akta. Eternal. Speciálně stránka o "historickém pozadí filmu":

Within the walls of Bathory's castles as many as 650 young women were savagely tortured and killed to satisfy the countess' misguided believe that drinking and bathing in blood would grant her eternal beauty and life.

A tak dále... Tohle sice není ani trochu historický film, ale stejně je to pěkné připomenutí, že "kdo chvíli stál, již stojí opodál". =)

(Nemluvě o tom, že film měl premiéru už loni a že je vlastně kanadský. =)

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

A největší sranda na tom všem je, že celá legenda o Báthorce se dá přirovnat spíš k báchorce. Nazývat to historickým filmem bych se teda neodvážil...

Vít Čondák řekl(a)...

Tak jako historický film to snad neoznačuje vůbec nikdo... =) Jenom je otázka, jestli takovýhle film je pro Jakubiska a Trošku výhoda nebo nevýhoda. Je to totiž vlastně propagace, ale současně už s tím nutně budou (pokud vůbec kdy... =) srovnáváni.