2005-05-06

Velmi dlouhé vedení

Nevím, jestli to je zrovna věc, kterou bych měl chlubit, ale dneska mi konečně došlo, co znamená "Melon Collie and the Infinite Sadness". Zhruba devět let po vydání - to není tak špatné. =)
Teď se samozřejmě můžu vymlouvat, že jsem Smashing Pumpkins nikdy moc neposlouchal, takže - nic zlého netuše - jsem si celou dobu mohl myslet, že "melounová kólie" je šílená metafora z nějakého textu, ale asi už to nezachráním.
Jediný pozitivní závěr, který mě napadl, je naděje do budoucna. Už teď se totiž můžu těšit, až za deset let pochopím věci, které mi v současnosti nedávají žádný smysl. Jenom by bylo fajn alespoň vědět, které věci to budou. =)

A asi bych měl ještě zmínit to řešení, co?
Takže "melancholy".

4 komentáře:

tucznak řekl(a)...

lepsi pozde nez nikdy, ne...?;)

Anonymní řekl(a)...

Jo, mi taky nikdo nechtěl věřit, že jsem "žádný učený z nebe nespadl" pochopil až v 28 letech. Tedy přesněji řečeno, že to neznamená pouze to, že učení nepadají z nebe (jak jsem se domníval :)), anobrž, že své znalosti také někde museli získat a proto učit se není zbytečné (No flamewar plz). I když IMHO ti ti fakt trvalo dlouho, protože tenhle meloun jsem prohlédl už dávno (možná to bude tím, že S.P. posluchám víc, než ty ;))

Vít Čondák řekl(a)...

...to mi připomíná, jak kdysi Straka rozebíral, že mu možná unikl druhý plán rčení "Darovanému koni na zuby nehleď". Že vždycky bral tu oficiální verzi, ale že se to taky dá brát tak, že když někomu daruješ koně, tak že už se nemáš dívat, jestli mu nový majitel pravidelně pečuje o chrup. =)

Vít Čondák řekl(a)...

Ty lidové moudrosti a rčení jsou docela inspirativní téma, co? =)