2005-05-09

Dva filmy: Odplata

(aneb další nehudební post =)
Mediální odborníci si často stěžují, že se v novinách obvykle nějaké téma nadhodí, ale už se mu nikdo souvisle nevěnuje, tak bych chtěl jít příkladem a vracím se k souboji koncepcí dvou filmů. (Tedy pokud se tomu vůbec dá říkat "souboj" a pokud slovo "koncepce" není příliš nadnesené. =)

Fever Pitch (2005)
Tržby (asi za čtyři týdny): $39M
IMDB: 6.6/10 (1,664 votes)
Rotten Tomatoes: 61%

The Hitchhiker's Guide to the Galaxy (2005)
Tržby (po dvou týdnech): $35.1M (čili odhad za 4 týdny tak 40-45M?)
IMDB: 6.9/10 (6,563 votes)
Rotten Tomatoes: 61%

Řekl bych, že na tomto místě by bylo vhodné přidat nějakou myšlenku a výstižný závěr, ale bohužel nic pořádného nemám. Jediný výraznější rozdíl, který se tu dá najít, je množství lidí, kteří na IMDB hlasovali. Z toho se dá asi uhodnout, že fanoušci Průvodce mají k internetu o něco blíže než diváci (úmyslně nepíšu fanoušci!) romantických komedií, ale jinak je to prašť nebo uhoď. Vznikly prostě dva filmy, které se asi nedostanou mezi All-time-best, ale taky to nejsou propadáky, protože nějaké publikum si našly.
My si naštěstí pořád ještě můžeme vybrat, ke které skupince se přidáme.

2 komentáře:

pwnbrk řekl(a)...

Fever Pitch jako romantyczna komedia z produkcyji amerykanskiej, to si uritě nedám. Knihu jsem četl během mého pobytu v Anglii.. zamomněl jsem rázem na Baník. Obávám se, že vzhledem k charakteru té knihy, její popisnosti, je celkem ořech to natočit. Může vzniknout dobrý film podle předlohy, ale kouzlo knihy je nepřenositelné. Asi si dám Stopaře. Nebudu líný a vytáhnu ho z poza stolu, kam asi před měsícem zapadl.

tucznak řekl(a)...

problem filmu Fever Pitch je, ze tam nejde o fotbal, ale baseball...coz je vzhledem k Hornbyho knizce dost jako klacek pod nohy...