2007-10-18

Nevypínáte?

A jak se vám vlastně líbí nový orffí klip?



Myslím, že po vizuální stránce je to jeden z nejhezčích českých "indie" (kategorii berte s rezervou) klipů, ale choreografie je občas trochu zvláštní a hlavně mi tam chybí něco navíc, co by udrželo pozornost ospalého televizního diváka - třeba nějaký souvislejší děj. (Nebo mi něco uniklo?)

Každopádně jsem ale rád, že se u nás (a na Slovensku) něco takového točí, protože jinak české klipy často vypadají spíš jako domácí video točené na VHS. Teď jen aby to taky někdo pustil v TV...

10 komentářů:

majk řekl(a)...

pěkně natočená nuda. chtělo to víc nápadů, když už měli prostředky na to, nenatočit to jen jako domácí video.. co říkáš na tenhle taky ne-vhs klípek? http://tinyurl.com/2lpluu

Vít Čondák řekl(a)...

majk: Tak Another World jsem moc nehrál, ale jinak je to kult, takže dík za připomenutí. =) Nejsem si ale jistý, jestli se to dá uznat jako klip, když to nemá žádnou přidanou hodnotu. To video ze hry je snad použité bez jediného zásahu a návaznost na písničku je minimální, takže jak píšete v komentáři - je to "taková srandička".

majk řekl(a)...

jj, je to bez zásahu, bo synchronizace vyšla sama překvapivě dobře. vzniklo to asi za 2 hodiny od prvotního nápadu, jen aby byly k muzice i nějaký obrázky, dokud si zase diy způsobem nenatočíme něco dalšího. k písničce snad nejvíc sedí ten konec :)
dokonce na ofiko stránce http://anotherworld.fr/anotherworld_uk/ je ke stažení demo reedice v hi-res, stojí to za tu srandu.

Anonymní řekl(a)...

Zdar ,Orfofic skladba nadhera ,klip sukces, a je videt ze to de.
Honza Pastor

Anonymní řekl(a)...

me se to libi docela.

jinak me se hodne libil klip od khoiby k that reason, ktery v cechach prosel takrka bez povsimnuti. to je (sado) maso :)

Anonymní řekl(a)...

krásný!

majk řekl(a)...

tyve ten klip od khoiby naprosto skvely..

Vít Čondák řekl(a)...

pp: No super - přesně na ten klip k That Reason jsem si totiž taky vzpomněl, když jsem psal o tom chybějícím ději u Orffů. Taky to považuju za jeden z nejlepších českých klipů z poslední doby. Dokonce i ty přeřvané barvy k tomu sedí.

BrehyMele řekl(a)...

Orffovic klip pekny...

Rekl bych, ze u nejnovejsiho klipu Prouzy je situace temer opacna: Prouzi klasicky hodne minimalisticky text je obrazovym materialem rozsiren na celkem "adventure" celovecerni vylet...

Anonymní řekl(a)...

nektery cesky videa nevypadaji jako homevideo, ale malokdo se o nich dozvi

Lakeside X - Sway
http://www.youtube.com/watch?v=EZKdYebKvbs