2005-05-18

Komerce, komerce, všude samá komerce

Posledních pár dnů je mým nejoblíbenějším TV pořadem jistá reklama.
Asi bych měl upřesnit, na co to je reklama, ale to bohužel nepůjde - tohohle nepodstatného detailu jsem si totiž nevšimnul (vlastně jsem ji zatím viděl jen asi třikrát - dobrého jen pomálu! =), takže se budete muset spokojit s informací, že hudbu v té reklamě obstarávají Bloc Party (EDIT: tedy téměř - viz komentáře =).
Nejlepší část je hned na začátku - Gregory Finn ze Southpaw a známé hudební rodiny si u baru kupuje pivo a dostane dva. Vždycky si v tu chvíli všimnu, že mám ve tváři speciální křečovitý úsměv ve smyslu "Je to on!".
Ještě pořád mi to totiž připadá neuvěřitelné, protože v méně používané části své paměti mám uloženou nejasnou vzpomínku, jak před pár lety při koncertě rodinného seskupení BuBuBu byl problém oba mladší Bu dostat před kameru nebo dostat z nich delší souvislou myšlenku. (Doufám, že mi oba bratři nesplývají v jednoho - uznávám, že mnohem radikálnější byl ten druhý.)
A vida - po pár letech už je Gregory schopen si každý večer suverénně před celou republikou objednávat pivo. Ačkoliv - to musím přiznat - pořád toho moc nenamluví. Jeho strhující herecký projev totiž bohatě vystačí s pohyby a mimikou.

Aby nedošlo k omylu: já proti tomu nijak nebrojím, jenom mi to připadá jako pěkná ukázka toho, jak se lidé a celá společnost v průběhu času mění. Alespoň v některých ohledech.

6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

V té reklamě ale nezní Bloc Party, ale skladba, která se velice nápadně podobá So Here We Are... Však to všichni známe, 4 tóny a pak rychle vedle... Ale i tak je to na české poměry hodně progresivní vykrádat skladbu od kapely, kterou zná ehm 0,078% české populace... (dobře, to číslo si cucám z prstu...)

Vít Čondák řekl(a)...

Já jsem si říkal, že se tímhle příspěvkem pouštím na tenký led, ale že ta bota bude v tomhle, to jsem nečekal. =)
Ale aspoň je vidět, že jsem nekecal - jak se objeví Gregory, tak vlivem šoku už zbytek reklamy nevnímám. =)

Karel Veselý řekl(a)...

Zapomnel jsi dodat, ze v jine reklame na stejnou vec jsou zase typasove ze 100C celi bez sebe, ze koupili dve kytary za cenu jedne. Taky vyborny herecky vykon :)

Vít Čondák řekl(a)...

Na 100C jsem ani tak nezapomněl, jako spíš nepoznal. =) Ale je pravda, že to je taky kvalita!
Ačkoliv prim u mě pořád ještě hraje nanoru v dávné roli skladníka nějakého supermarketu.

pwnbrk řekl(a)...

komerce... přesně tak. tihle týpci jsou designed dle reklam. ještě před pár lety by je banda za vystupovaní v reklame utopila. jenze casy se mění - a chybí jejich protipól: špinavý leč upřímní hošíci s TALENTEM:), kteří na reklamy serou.

BrehyMele řekl(a)...

Comrades! Roberta Nebřenského bychom ve Vltavě mohli taky utopit. Teda kdyby kapela tohoto jména stále existovala.
S váma je ale psina. :-)