2010-04-21

"Fakt dobrý věci, kluci, až na ty texty"

Houpací koně @ Modrý salónek, Knihovna FM, 9.4.2010

Hudební sekce knihovny v Místku pokračuje ve své snaze oživit kulturní život ve FM (hm, sem by se hodila nějaká narážka na rádia =), a tak se v Modrém salónku tentokrát zastavili/y na svém krátkém moravském turné Houpací koně.

Nebylo myslím úplně plno, ale salónek byl téměř zaplněn místními bohémy i nemístními indie nadšenci a vlídnou atmosférou, takže skupina snad nelitovala, že se vydala z rodného Ústí na tak dalekou cestu a že to nebylo marné volání.

Houpací koně neznám natolik, abych se pouštěl do nějakých hlubších analýz, takže mě nejvíc překvapilo, že z posledního alba Tiché dny na Klíši zazněla snad jen jedna písnička, ale Houpací koně už toho mají za sebou poměrně hodně, takže mají z čeho vybírat. Jinak celý koncert odehráli ve čtyřech lidech bez nějakých předtáček, takže občas proti deskám chyběly nějaké vychytávky nebo nástroje, ale řekl bych, že to bylo ku prospěchu věci - všechno to bylo trochu syrovější a bezprostřednější. Zvlášť zpěvák Jirka Imlauf vypadal, že do toho dává všechno. =)

Během koncertu mě sice napadlo, že si někteří přítomní znalci (však vy víte! ;) budou dodatečně stěžovat na fádní aranžmá, protože často se jen tak "drhla kila", jenomže ono to k těm písničkám prostě sedí, a tak po koncertě nikdo ani neceknul. Nevím, jestli to bude z pirátského videozáznamu poznat, ale byl to jednoduše povedený koncert pro pamětníky devadesátých let - a to i pro ty, kteří si z té doby Houpací koně nepamatují. ;)



PS: S citátem v nadpisu sice ve všech bodech nemůžu souhlasit, ale někam jsem ho musel vnutit. =)

1 komentář:

BrehyMele řekl(a)...

pekny, pekny. jen na to video to chce priste do prvni rady.
a priste uz bude brzy, uz tedka v patek... =)