2007-03-26

"To je kompletní nenávist prostě"

Vypadá to, že provokativní komentáře z Reflexu jsou v poslední době vděčné téma pro komentáře a citace. (Takže se trochu svezu na vlně.) Bourka už dokonce Alena Plavcová cituje v Lidovkách v rozhovoru paní Kolářové! =)

Já vám teď přečtu kousek z recenze Reflexu na desku Jana Budaře. „Bourek“ tam píše: „Herci, tyvoe. Asi budu muset bejt první, kdo to řekne naplno: herci by měli v divadle a ve filmu hrát, co jim kdo napíše, a přestat jednou provždy votravovat. A všichni jsou stejný. Nenávidím svědomí národa a mesiášskej syndrom a správňáctví Tomáše Töpfera a moudrost Zdeňka Svěráka a poezii Richarda Krajča a Jiřinu Jiráskovou komplet a nápaditý slovní hříčky Jiřího Macháčka a Tomáše Hanáka a Davida Vávry a vůbec a navrch ještě teďka Jana Budaře a jeho vtipný písničky...“ Co tomu říkáte?

Tak... (je zaražená) nevím. Mindrák? Fakt nevím, kde se to v tom člověku bere, to je kompletní nenávist prostě. Co s tím mám dělat?


Jak je vidět, tak na to citování se podobné výroky ideálně hodí, protože autor je aspoň nemusí říkat sám za sebe, ale pak to vyznění... =)

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Bourek je slavnej, splnil sve poslani a jeho 5 minut slavy je u konce:)

Anonymní řekl(a)...

Nejzajimavejsi na cely veci je, ze Bourek uvadi vic nehercu nez hercu resp. hercu, co herectvi nevystudovali... a taky se nabizi otazka, vystudoval Bourek zurnalistiku? (ja to samozrejme nevim)

Vít Čondák řekl(a)...

Dobrá otázka. =)

Já ale hlavně doufám, že celá ta původní recenze byla myšlena trochu s nadsázkou...?

Anonymní řekl(a)...

jak to sakra souvisi s tim, kdo co vystudoval? proberou se, mlady pane:) (a bourek bod. ja bych jeste pridala nejaky maly rant protio hereckym pametem a KUCHARKAM)

Vít Čondák řekl(a)...

Jo, herecké paměti jsou takový specifický žánr... =) Ale asi se prodávají, takže rant je "asi tak všechno, co se proti tomu dá dělat".

Mladý pán zřejmě vychází z toho, že Bourek si stěžuje, že herci se zabývají oblastmi, které jim nepřísluší, neboť je nevystudovali, a tak klade otázku, jestli už samotný Bourkův článek není činností, která Bourkovi nepřísluší, neboť ani Bourek žurnalistiku nevystudoval. (Já to samozřejmě nevím, ale vzhledem k tomu, že je veřejnosti znám především jako hudebník, pravděpodobně vystudoval konzervatoř. =)

Co kdo vystudoval teda asi nemá smysl řešit, ale taky mi to připadá jako paradox, že se multifunkční herci nelíbí zrovna Bourkovi, který je poslední dobou taky docela multifunkční. Totiž pokud ten text takhle vůbec zamýšlel - ono se to dá interpretovat různě, takže si každý si můžeme vybrat.