2006-04-06

Proč mi ukazujete takovou Hrůzu?

Nedávno jsem někde (Instinkt? Týden?) četl článek o tom, že letos bude mít Paul McCartney 64 let a že tím pádem hrozí zvýšená četnost přehrávání písničky When I'm Sixty-four. Něteří lidé z toho mají už teď takovou hrůzu (sakra, zase to slovo), že přišli s návrhem celosvětového zákazu hraní téhle písničky měsíc kolem McCartneyho narozenin. Když jsem to četl, tak mi to připadalo jako trochu přehnaná reakce, ale teď už si tím tak jistý nejsem a nemůže za to žádný brouk.

Já se většinou snažím vyhýbat poslechu rádií (zřejmě už několik let trpím akutní rádiofóbií a nevím o tom), ale ono to bohužel není možné provádět úplně důsledně - tedy pokud člověk musí chodit do práce, na obědy, jezdit městskou dopravou a podobně.

Proto se mi zdá, že slyšet za tento týden písničku "1+1" skupiny Ready Kirken (autorem je Michal Hrůza) zhruba patnáctkrát je trochu moc - zvlášť když ji nenávidím od prvního poslechu. Ready Kirken pro mě mají pořád takovou zakyslou českou bigbítovou příchuť, takže když to zkoušejí jako retro, tak to nezní jak staří Cardigans, ale spíš jako to nejhorší, co Jiří Schellinger nazpíval v područí Františka Ringo Čecha. Bohužel už na ten první poslech jsem tušil, že tohle bude hodně vlezlý hit a docela mě mrzí, že jsem se nespletl.

Mimochodem taky začínám nenávidět Anetu, protože mám podezření, že nebýt písničky Vodá živá, tak bych tuhle Hrůzu nemusel z rádií snášet. =)

(Tááák... už jsem se trochu uklidnil... =)

11 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Tož ale srovnávat "1+1" a "When I'm Sixty-Four" snad ani nejde, ne? :-)

Vít Čondák řekl(a)...

>isidor: Srovnávat jde všechno, ale ty konce... =) Prostě když už se uvažuje o tom embargu na Beatles, tak Ready Kirken by měli být zakázáni tím tuplem! (Když lidi v rádich nemají rozum...)

>tonda: Dík za připomenutí "léčitelství po telefonu" - to byla skvělá historka. =) Mimochodem text Karviné myslím napsal Ivan Hlas, ne?

>paul: Takže ono to vlastně má i nějaký pozitivní vliv, jo? =)

olivia řekl(a)...

akutní radiofobií trpím už hodně dlouho, myslím, že na svojí věži neumím rádio ani naladit. ale překvapivě se mi daří vyhýbat i poslechu proti mé vůli a žádné h(H)růzy mě neotravují :-)

Vít Čondák řekl(a)...

>jodie: Štastná to žena! =) (Anebo tak zodpovědně studuješ, že nevycházíš do žádných kontaminovaných oblastí? =)

Ale s věží jsem na tom podobně. Naladit bych to asi zvládnul, ale zatím (kolik let tu věž vlastně mám?) jsem ještě nepocítil potřebu připojit anténu. =)

olivia řekl(a)...

gunny: Asi chodím na místa, kde prostě tyhle sra*ky nehrajou :-) Pokud se teda moje spolubydlící nesnaží "zpříjemnit" si den Evropou 2. Její pokusy zpravidla po několika vteřinách stornuju puštěním CDčka a je klid.

Jinak anténu jsem taky nepřipojila, ani netuším, kde se nachází :-)

Vít Čondák řekl(a)...

>jodie: Dobrá metoda, ale je třeba mít vyšší výkon věže než konkurence. =)
Bohužel v práci je tenhle postup nepoužitelný, protože mi taky občas někdo volá a bývá potřeba z toho telefonátu něčemu rozumět. (Nemluvě o tom, že by to mohlo vypadat jako nelegální šíření hudby pomocí telefonu. =)

olivia řekl(a)...

Já jí nepřeřvávám, prostě jen vypnu její rádio a místo toho jí tam vložím CD. Dnes ráno jsem nechala její Evropu dvě hrát přesně pět vteřin a pak jsem rázně pustila Placebo :-)

Do práce teď taky chodim, ale není tam žádnej přehrávač. To ticho je snad horší než rádio :-(

Vít Čondák řekl(a)...

>jodie: Ahá, takhle přímočaré řešení mě nenapadlo. =) Ale těch pět sekund je víc než dobrý čas!

Kdeže to? Jestli je tam povinné ticho jak v knihovně, tak to musí být docela otrava, protože se člověk ještě musí hlídat, aby nešustil a nehlučel. Z toho pohledu jsme na tom v práci vlastně dobře - když nehraje rádio, tak nám tam šumí počítače a v tom se nějaké to kecání i tlumená hudba ztratí. =)

olivia řekl(a)...

gunny: Vyhrála jsem :-) Spolubydlící ráno říká "můžu pustit rádio?" Řekla jsem si, že budu tolerantní a chystala jsem se z úst vypustit neutrální "hmmm", jenže ona svou větu překvapivě dokončila slovy "nebo nemáš nějaké nové CD?" Vytáhla jsem tedy ze šuplíku Corinne Bailey Rae a prožily jsme poklidné ráno bez reklam a rádiových h(H)růz :-)

Vít Čondák řekl(a)...

=) Takže pozitivní výchovné působení, jo?

olivia řekl(a)...

no, uvidím :-) Jedna vlaštovka jaro nedělá. Nicméně už jsem jí přesvědčila, že poslech Placeba je lepší než Rádio Blaník :-)