2011-07-01

Seprané spisy

Se zpožděním půl roku je tu konečně (ehm, čekal na to někdo? =) "loňské" e.p. obsahující (povětšinou) vlastní hudební tvorbu. Pokud by se vám obsah třeba nějak nezdál, tak upozorňuji, že to není špatné, ale alternativní! ;)

Sbírka zbytečností

5fold - Sbírka zbytečností (2011/06)

1. Uprchlíci (3:23)
Tohle už tu bylo zmíněno. Cloud nine != sedmé nebe.

2. Do neznáma (4:07)
Nový vztah je pro oba účastníky neprobádané území... Tedy alespoň z mé strany gauče to tak vypadá. Měla to být folková balada (něco jako Falling Slowly ;), ale vznikl z toho rovnou remix.

3. Ježek na dálnici (0:44)
"Železniční vlečka porazila křečka, skutálel se z náspu do polí." Jenže ježci jsou teď na tom proti křečkům mnohem hůř, a tak jsem vytvořil tento protest-rap-skit.

4. Vyprodávno (3:21)
"Chcípácký" text pochází už z roku 1999 a dnes k němu mám trochu rezervovaný postoj, ale po tom, kolika verzemi tahle písnička prošla, už se to prostě nedalo nedodělat.

5. Člověk z lidu (3:45)
Naprosto neadresná politická sonda do libovolného období dějin (a zřejmě i budoucnosti) podložená sub-basy - prostě taková variace na Sympathy for the Devil. Česká, takže bez ďábla.

6. Léta dozrávání (3:10)
Písnička, která se jen shodou okolností nedostala na album For Semafor - tedy především proto, že si u nás Pavel Klusák nic neobjednal, ale jinak by bezesporu byla zlatým hřebem. ;) Nemohl jsem se rozhodnout, jestli by to měl být dubstep nebo drum'n'bass, ale ono to nejspíš není ani jedno.

Stream:
Sbírka zbytečností by 5fold

Download:
ZIP (320 kbps/ 44 MB)

Žádné komentáře: