2007-08-07

Prouza na Hrad

Konečně! Prouza se probudila z téměř 15 let dlouhého zimního spánku. Její někdejší souputníci Priessnitz se stali hvězdami se vším všudy (apropos, to neustálé roztleskávání davu a v každé druhé písni pouze davem zpívané refrény na loňském vánočním koncertě s Nierikou a TTB v Kopřivnici (jedinou výmluvou nechť byla sedmička vína v jeho rukou) plus některé texty poslední desky, tím se Švejdík zase o něco přiblížil „hloubce“ českého popmusic rybníka).

Na scénu však přichází Prouza. Kdo v Čechách ji vlastně ještě zná, pamatuje si ně ještě vůbec někdo?

Remasterovaná reedice dvou prvních desek „V otrhaném domě“ a „Ve dne v noci“ vyjde v podobě 2CD (včetně obligátních bonusových materiálů) u Indies Scopes ještě v průběhu srpna, na říjen se potom v tichosti a tamtéž připravuje zbrusu nové CD „V tichosti“.

Jaká bude tahle deska, produkovaná Dušanem Neuwerthem, těžko předvídat. Obzvlášť když v posledním více než roce se valná většina vystoupení Prouzy odehrávala ve společnosti hip-hopového sdružení Sektor3 (Sweetsen 2007, AFU-RA tour, ...). Doufejme že "frenetické" ovace na tahle společná vystoupení příliš nezatřásly kapelním kytarovým kormidlem. Na druhou stranu, není příliš důvodů k obavám, protože ten „ozajstný“ hip-hop na ty klasické prouzí hutné valivé mnohovrstvé kytarové plochy rouboval jen a pouze Sektor3. Nechejme se překvapit.

Prouza (a BřehyMele) se probudili ze zimního spánku. Dluh Frýdku Místku zbytku republiky bude snad konečně splacen.

Konečně!

4 komentáře:

pwnbrk řekl(a)...

Bez ??Hampla?? to nejni ono..

BrehyMele řekl(a)...

Kdo vi kde jemu je konec...

osobic řekl(a)...

Tak to je super! Přes úpornou snahu jsem LP Ve dne v noci nemohl sehnat, tak teď aspoň CD. A novinka jako bonus... Btw. Kolem roku 2003 taky proběhl reunion, ale nakonec z toho nic nebylo. Původní éru v 90. bohužel nepamatuju.

strame řekl(a)...

offtopic: malá lobby: http://strame.blogspot.com/2007/08/day-in-life.html
:)