2009-12-23

Domácí žvýkání

Tak tu máme konec roku a s ním nevyhnutelně další uzávěrku vlastní "hudební tvorby". Z. se letos účastnil spíše symbolicky, takže je aspoň jasné, kdo za ten výsledek tentokrát může... (Nápověda: neposkytnutí první pomoci je trestný čin! ;)

Doma!!!

5fold - Doma!!!

1. Ticho mezi slovy (2:21)
Něco jako intro vzniklé nějak samo od sebe někdy letos na podzim.

2. Skupinová sleva (3:05)
Hlubokomyslná meditace o životních náhodách. To podstatné vzniklo už loni asi během čtvrt hodiny ve vlaku (samozřejmě!) cestou z Prahy a od té doby jsem se to snažil dovést do nějaké smysluplné formy - a takhle to dopadlo: lépe, než jsem se obával, a hůře, než jsem doufal. Takže jako obvykle.

3. Místo činu (3:37)
Pokus zpracovat rozchodové trauma formou dialogu s fantazijní postavou, ale jako terapie to skutečně moc nepomohlo. ;)

4. Na haldě (1:35)
Ostrava(!!!) kandiduje na Evropské město kultury 2015 a k tomu si vypůjčila písničku Jarka Nohavici Ostravo. Moje rodná obec sice nekandiduje, ale myslím, že by si nějakou tu hymnu taky zasloužila, tak jsem to zkusil nějak zařídit. Jarek taky trochou přispěl a asi o tom ani neví... A tak by to i mělo zůstat. =)

ZIP (256 kbps/ 20,5 MB)

streamy na Last.fm

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Se zájmem jsem si poslechl ta epíčka a rovnou se připravil na nejhorší: To že někdo populární hudbě rozumí a umí o ní psát ještě neznamená... Ale byl jsem příjemně překvapen. V textech vidím silný odkaz Petra Fialy, kterého mám moc rád. Coververze Kláry je moc povedená. Z nového epíčka se mi nejvíc líbí Místo činu, zejména textově. Tohle kdyby vydal třeba Hapka s H, tak je to hit, velice kvalitní textařská práce. Na haldě je velmi vtipná. Největší slabinou je zpěv, ale není to tak hrozné. Ale abych jen nechválil, filozofická skupinová sleva mě hudebně ani textově příliš
nezaujala.
Vojta

Vít Čondák řekl(a)...

Díky za věcný a navíc shovívavý komentář. =)