2007-09-16

YouTube killed the MTV star (nebo obráceně)

(...) mám pocit, že v tom malém rozlišení na webu se tam hodně věcí ztrácí. Ale nemám strach, že bych to časem neuviděl taky někde v televizi... =)

Poslední dobout je to tu samá citace, ale tentokrát jsem to dostal na vyšší úroveň, protože cituju sám sebe. =) Výroku jsem se dopustil v komentářích ke klipu Michela Gondryho k písničce Paula McCartneyho "Dance Tonigh" přesně 14/6/07 8:46 odp. Mezitím uplynuly přibližně tři měsíce a s politováním oznamuji, že mi předpověď nevyšla. Za celou tu dobu jsem ten klip ani jednou neviděl ani v jedné televizi a to je přitom přepínání (všimněte si drobné nuance - nepíšu "sledování" =) hudebních kanálů na Astře moje oblíbená činnost v reklamních pauzách.

To je možné vykládat dvěmi způsoby...

Mohlo by to být definitivní upozornění, že šedesátá létá fakt doopravdy úplně ultimátně skončila a Paul McCartney je pro mladou generaci tak katastrofálně mimo, že mu na obrazovku už nepomůžou ani Gondry a Natalie Portman.

Druhý výklad by mohl souviset s Karlovým článkem Nový úsvit videoklipů na MS - management Viacomu marně vzpomíná, co znamená "M" ve zkratce MTV a pozici MTV postupně nahrazuje internet a třeba právě YouTube.

Podle třetí teorie by mohly být pravdivé obě předchozí.

Zbývá si už jen počkat na dobu, kdy rozlišení a kvalita videa na YouTube dosáhnou alespoň dnešních televizních norem, protože zatím tomu přece jenom něco chybí. Rád bych se dopustil nějakého odhadu, kdy to bude, ale po tom fiasku z úvodu si netroufám... Stačilo by slovo "brzy"? =)

Žádné komentáře: