2005-04-20

Že si nedám pokoj...

Pokud si vzpomínám, tak podle údajů Českého statistického úřadu se syndrom vyhoření u bloggerů dostavuje poměrně brzy - zhruba do tří měsíců. Asi mě to taky postihlo, protože se mi nechce ani zeditovat několik poznámek, které jsem načal, ale nikam nedovedl a přitom si jasně vzpomínám, že mi některé připadaly zaznamenáníhodné.
V mezičase bych to tady tím pádem mohl zaplnit několika záznamy debat. Jsou už totiž vlastně hotové a vznikly tak nějak samy. Třeba tahle je někdy z minulého týdne a motá se (to byste neuhodli =) kolem Anděla.
A můžete tipovat, kdo psal kterou část, ale asi to není moc těžký úkol. =)

Tak jsem skoro přečetl ten text o BlackPointu.
Fakt mě ale vzteknul ten ukřivděný tón na konci!
"Nikl ovšem už nedostal cenu za nesporně nejlepší obal roku, protože ten není vyhlašován odděleně v rámci alternativních cen a tak by se mohlo stát, že nejlepší obal bude mít alternativní Nikl z Black Pointu a ne třeba Básiková ze Sony music."
Jak sakra někdo může napsat "nesporně nejlepší obal"? Vždyť to je hrozně subjektivní! Navíc autorovi uniklo, že "Básiková" letos neměla žádnou nominaci a že zrovna v kategorii obal byly docela úlety a tuhá konkurence.


nezapomen, ze Nikl JE v prve rade grafik. Takze pokud by sis sam tocil desku, tak si taky s tim obalem neuveritelne vyhrajes. ja ten obal doma mam. nemam vsak ty ostatni nominovane...

Já od libovolného grafika čekám, že si s tím obalem vyhraje! BTW nakonec vyhrál obal Anny K, který je celý v sametu a docela mě překvapilo, když se pak někde v rozhovoru zmiňovala, že výrobu obalu si organizovala sama. Holt velká firma. =) A další nominovaný byl třeba Umakart.

Umakart je taky original!!! to se musi nechat
mimochodem, me ten Nikluv obal pekne stve, protoze se nechce vlezt do krabicky...

Tak to vidíš! =)
Nikla jsem neviděl a je možné, že to byl nejlepší obal, ale já za tím nevidím spiknutí, jako spíš neinformovanost. Prostě to CD zná hodně úzká skupina lidí a ti nejsou dost velkou volební silou. Zvlášť v případě, že na protest hlasování bojkotují! =)


Jestli tvrdis neinformovanost, tak to je mozna to, co nasralo BP. Oni desku vydaji, udelaji ji promo v max. mire, jakou jsou schopni utahnout, a nakonec to dopadne tak, ze i tohle vsechno usili je min nez male na to, aby si toho vsimli panove z akademie...

"Pánové z akademie" je hrozně populární zaklínadlo, ale představ si, že by tě ze dne na den taky jmenovali členem. Máš pocit, že jsi viděl a slyšel všechny desky, které u nás loni vyšly?Myslíš, že někdo takový vůbec existuje? Každý je do jisté míry uzavřený ve svém světě. Někdo víc, někdo míň, ale hranice prostě existují a nedají se překročit. Jenom o trochu posunout, když se snažíš.

souhlasim s Tebou. Ale uznej sam, ze takovych jako jsi ty a nebo ja (nebrodici stredni proud) tam moc neni.

To si nemyslím, ale těch okrajových žánrů je tolik, že se ty hlasy rozdrobí, takže logicky ten střední proud zná nejvíc lidí. Většinou to totiž funguje tak, že všichni specialisté znají ten svůj žánr + hlavní proud, takže nakonec se ten střed nějak "sesumuje". =)

Opet souhlasim, ale stejne jelikoz ty lidi neznam, tak se o tom nema cenu timto stylem bavit...

Na http://www.aph.cz/ je docela podrobná tabulka o účastnících a hlasování a nevypadá to až tak hrozně. Teda možná kromě hlasujících z časopisu Křížovka. =)

*

2 komentáře:

BrehyMele řekl(a)...

A sakra. V dnešní době si člověk musí dávat pozor skutečně na vše co komu říká... :-)
Snad jen poznámka, z nominovaných desek kategorie Obal mám desku Umakartu. Nějak jsem na ni pozapomněl.

Vít Čondák řekl(a)...

Popravdě řečeno jsem Filter zatím neviděl (takže asi ani ten článek ne), ale nějaké narážky v tomhle směru jsem už zachytil.
Ale ve sčítací komisi jsem nebyl, takže to nemám s čím porovnávat a slepě té tabulce důvěřuju. =)